+36 30 528 4415 tanitas@lelekepito.hu

SAJÁTÍTSA EL A CSIKUNG ALAPJAIT

Ősi tudás tiszta forrásból, a mai ember boldogságáért.

Mi a képmedicina

Viszonylag keveset hallani a képmedicina tudományáról, mely esetében tulajdonképpen arról van szó, hogy bizonyos képek milyen hatással vannak az emberi szervezetre, annak különböző részeire.

Ezek a képek olyan információval rendelkeznek, melyek meghatározott rezgéssel gyakorolnak hatást a testre. Maga a kép információ tartalma fogja meghatározni azt, hogy az a testünkben pozitív vagy negatív formában raktározódik e el.

49 éves vagyok és nyáron tfalálkoztam a Csikunggal, amikor elvégeztem az egyes szintű tanfolyamot. A gyakorlatok teljes elsajátításához szükséges volt a tanári magyarázat és a rendszeres gyakorlás. Elmondhatom, hogy mára szépen kialakultak a meditáció közben az érzetek. Mivel hosszan tartó feszültségben éltem szükségét éreztem, hogy emellett Bencze Hajnalka természetgyógyászhoz is forduljak, akit Pali is javasolt. A kezelések és a gyakorlás hatására megszűnt bennem a nyomasztó feszültség és a stresszes élethelyzeteket is jobban tudom kezelni.

Eltűntek a néhány éve jelentkező menstruációs görcseim és a különböző fájdalmaim is. Csikungos lévén mára már önálló gyakorlással meg tudom őrizni hosszútávon az egészségemet.

K. Sz.

egy korábbi tanfolyamunk résztvevője

Mi az a kép?

A képeket belső látásunkkal látjuk úgy mintha belülről néznénk egy képernyőt. A körülöttünk lévő anyagi világban minden reprezentálható képekben, és mindenhez amit látunk vagy érzünk valamint hallunk tartozik egy-egy bizonyos kép a fejünkben.

Külső képek: A külső világból érkező inger képként tükröződhet vissza az agyunkban. Pl., ha valaki megnézi magát a tükörben a visszatükröződés egy kép nem a valódi ember.

Belső képek: Itt az elménkben a gondolkodás, a képzelet, az álom, a vizualizáció stb. hatására alakul ki kép úgy, hogy közben egyik érzékszervünk sem működik, nincs a kialakult képre hatással. Ezek úgynevezett mentális képek.

Képeket fogadhatunk be tehát a látás, hallás, érintés,szaglás, és az ízlelésen keresztül. Például ha egy ismerősünk hangját halljuk, elménkben megjelenik a beszélő személy képe. Ha megérintünk egy tárgyat elménkben kép formálódik róla. Egy pékség előtt elhaladva, az illat hatására elménkben a friss pékáru képe jelenik meg. Ízlelőbimbóink segítségével képesek vagyunk megállapítani , hogy mit is eszünk éppen.

A csikung tanfolyam elvégzése óta kiegyensúlyozott vagyok, és jól érzem magam. Nagyon ritkán vagyok beteg, legtöbbször csak érzem, hogy van itt valami kezdődő betegség, de aztán nem is fejlődik ki… viszont történtek olyan dolgok, amire nem is számítottam: a visszerek háromnegyed része eltűnt, a kezem már nem hideg. Korábban annyira száraz volt a bőröm, hogy a kézhátam minden télen vérzett. Csak egy gyógyszertári kenőcs szokott segíteni. Az elmúlt télen kenőcs nélkül is rendben volt a kezem, és a hátfájásom is megszűnt.

T-L. H.

egy korábbi tanfolyamunk résztvevője

A képek hatásai

Hogyan lehetséges az, hogy a képek amelyek egyfolytában keletkeznek jó vagy rossz hatással lesznek e ránk? Az emberi érzékeléshez, gondolkodáshoz és érzelmekhez képek társulnak, az, hogy ezek a képek hogyan fognak hatni ránk attól függ, hogy az adott gondolat vagy érzelem negatív vagy pozitív hatással van ránk. Amennyiben a negatív hatás érvényesül az betegséget fog kialakítani bennünk, ha pedig pozitív hatás akkor egészségesek maradunk.

Pl: Ha gyakran dühös és ingerült valaki a főnöke viselkedése miatt a gondolatai és érzései hatással lesznek a testen belül lévő különböző szervekre. A negatív képek ezáltal megváltoztatják a szervek normális működését és felborul az egyensúly.

A képmedicina tulajdonképpen a negatív tartalommal rendelkező képeket szabadítja fel az emberben és helyes gyógyító képek kicserélésével állítja vissza az egyensúlyt.

Mióta a csikungot gyakorlom nyugodtabb, türelmesebb vagyok, pozitívabban állok mindenhez és mindenkihez. Semmilyen komoly egészségügyi problémám nem volt, amikor a csikungra rátaláltam, kivéve az érzékenységet az időjárás változására. Emiatt előfordult, hogy napokig fájt a fejem és a gyógyszer sem segített. Már néhány hónap gyakorlás után kezdtem észrevenni, hogy az időjárás változása egyre kevésbé visel meg.

Ma, amikor már lassan egy éve végeztem el az egyes szintű tanfolyamot és azóta is rendszeresen gyakorlom a csikungot, már észre sem veszem a fronthatásokat. Ez már önmagában is elég indok kellene, hogy legyen a csikung gyakorlására bárkinek, főleg annak, akit szintén megvisel az időjárás változása. A csikung egyik szépsége, hogy az ilyen, hétköznapi ember számára nagyon komolynak tűnő probléma megszűnése, csak egy egyszerű pozitív „mellékhatása” a rendszeres gyakorlásnak.

Árpád

egy korábbi tanfolyamunk résztvevője

A csakrák és fénytestek energetizálása

Az emberi szervezetben vannak úgynevezett energiaközpontok, melyeket csakráknak is szoktak nevezni. Testünkben 7 ilyen energiaközpont található és a fizikai testünk részét képezik. Mivel a csakrák szorosan kapcsolódnak a fizikai testünkhöz, ezért a különböző energiaközpontok közvetlenül kapcsolatban vannak a hozzájuk tartozó fizikai szerveinkkel is.

A csakrákat energiaáramlatok, vagy más néven meridián csatornák kötik össze. Ezeken a csatornákon keresztül tudnak egymásba integrálódni a csakrák. Nagyon sok meridián csatorna van a szervezetben és ha valamelyik csatornában a csi áramlása akadályozott vagy blokkolt akkor az energiaközpontok valamelyikében is hiányállapot, vagy többlet fog kialakulni. Miután sikerült a felborult energiaáramlást kijavítani az egyensúly helyreáll.

Kik vagyunk mi?

Egy házaspár, akik mögött 10+ éves tapasztalat és tudás áll a Csikung területén…

Bencze Hajnalka

„A betegség csak egy állapot, amin tudunk változtatni.”

Torkos Pál

„A gyakorlatok fizikai, energetikai és lelki szinten is olyan pluszt adnak, ami lehetővé teszi, hogy kritikus élethelyzetben is megálljuk a helyünket.”

Bencze Hajnalka vagyok csikung gyógyító, okleveles természetgyógyász. A fülakupunktúrás addiktólógiát Magyarországon végeztem el az Egészségügyi Továbbképző Intézetben (ETI), valamint okleveles biofizikai terapeuta vizsgával és több éves gyakorlati tapasztalattal is rendelkezem. A Csung Jüan Csikunggal 2007-ben találkoztam először, ezt megelőzően különböző területeken dolgoztam.

A csikunggal való találkozásom egészen sorsszerű eseményként lépett be az életembe. Ebben az időszakban egyszerre volt jelen az életemben egy magánéleti válság, valamint az akkori munkahelyemet is elvesztettem. Idővel új munkahelyet találtam, ahol egyszerre ismerhettem meg a csikungot és a jelenlegi férjemet is.

Az ő életében is hasonló időpontban történt változás egy tragikus esemény által, melyben kedvesét vesztette el súlyos betegség következtében, hátrahagyva őt egy 8 hónapos gyermekkel. Pár nap múlva már egymás mellett ültünk a tanfolyamon és a nap végére mindketten tudtuk, hogy nem véletlen a találkozásunk.

A csikung nagy lelki erőt adott nekünk a későbbi nehéz helyzetekben. 2007-től eljutottunk a csikung 4-es szintjéig, majd 2012-ben lettünk Xu Mingtang professzor csikung nagymester személyes tanítványai. A több éves gyakorlásnak köszönhetően megjelentek különböző képességeim, amit elsősorban a gyógyításban alkalmazok. A csikung segítségével megváltoztak az élettel kapcsolatos nézeteim, másképpen tekintek magamra és a többi emberre. Meggyőződésem, hogy a csikung gyakorlásával az ember folyamatosan tanul, fejlődni tud, aminek köszönhetően nem csak magára hat, hanem a környezetére is.

Fontosnak tartom, hogy úgy tudjak segíteni annak, aki hozzám fordul a problémájával kapcsolatban, hogy meg tudja érteni a betegséget, ami kifejlődött benne. A betegség csak egy állapot, amin tudunk változtatni. Ha megértjük a betegséget egyszerre elkezdjük önmagunkat is megérteni, és a későbbiekben már erre tudatosan odafigyelve megelőzhetjük a betegségek kialakulását is. 

Torkos Pál vagyok, feleségem bemutatkozása után magamról néhány szóban. Már fiatalkoromban kapcsolatba kerültem a keleti kultúrával. Középiskolás voltam, amikor egy jóga könyv került a kezembe. Miután olvasni kezdtem, szinte azonnal elkezdtem a gyakorlatokat és nem okoztak nehézséget, még a komplexebb ászanák sem. A jógával való megismerkedés előtt már foglalkoztam karatéval, amit jógával párhuzamosan gyakoroltam.

A középiskolás éveimben tehát nagyon intenzíven foglalkoztam a karatéval és a jógával, és ezzel párhuzamosan igyekeztem a keleti kultúrával foglalkozó könyvek közül is sokat elolvasni. A középiskola elvégzése után (a nyolcvanas évek közepén) beindítottam az első jóga tanfolyamot Nyíregyházán, amire a mai napig büszkén gondolok vissza. Ennek az időszaknak a kötelező sorkatonai szolgálat vetett véget, mert ezeket a gyakorlatokat nem lehetett akkoriban katonaság keretein belül végezni.

A csikunggal akkor ismerkedtem meg, amikor előző párom betegsége kapcsán tapasztaltam, hogy itt valami teljesen más módszerrel történik a gyógyítás, mint amit eddig láttam. Sajnos rajta már nem lehetett segíteni, de tudtam, hogy ezzel a módszerrel nekem dolgom van. 2007-ben, az első tanfolyam elvégzése után megváltozott az életem, mert kaptam annyi erőt és segítséget, hogy újra tudjam kezdeni. Megtapasztaltam, hogy a gyakorlatok fizikai, energetikai és lelki szinten is olyan pluszt adnak, ami lehetővé teszi, hogy kritikus élethelyzetben is megálljuk a helyünket.

Miután feleségemmel közösen elvégeztük a csikung mind a négy szintjét, én úgy döntöttem, hogy ezt a rendszert szeretném minél több emberrel megismertetni. Tanári tanfolyam elvégzése után lettem nemzetközi csikung tanár, és örömmel tölt el, ha azt látom, hogy a tanfolyam elvégzése után jobbra fordul az emberek sorsa. Aki aktívan gyakorol, annál biztosan beindulnak azok az élettani folyamatok, amelyek jobbá teszik a egészségi állapotát és segítenek a lelki egyensúly megtalálásában.

Share This