SAJÁTÍTSA EL A CSIKUNG ALAPJAIT

Ősi tudás tiszta forrásból, a mai ember boldogságáért.

2020. Július 18-19. | Nyíregyháza

A módszerről

A Csung Juan Csikung elsődleges célja az ember egészségének helyreállítása, majd ezt követően a különleges képességek fejlesztése. A gyakorlatokat bárki végezheti életkortól és egészségi állapottól függetlenül.

A rendszer gyakorlói stressz-mentessé válnak, belső egyensúlyra és optimizmusra tesznek szert, és az egészségi állapotuk természetes módon áll helyre.

A 7000 éves kínai Csung Jüan csikung rendszer gyakorlatai túlmutatnak az egészségmegőrzés és helyreállítás céljain. A gyakorlás során elindul a spirituális fejlődés, ami lehetővé teszi az ember önmegismerését, és ez által a lélek kiteljesedését.

Az I. szinten olyan technikák elsajátítására kerül sor, amelyek által lehetővé válik a szervezet önszabályozása és fejlesztése. A gyakorlatok hatására tisztul és energiával töltődik fel az energetikai csatornák rendszere, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet regenerációja elinduljon és természetes módon, a saját tempójában álljon helyre.

A rendszeres gyakorlás hatásai:
R
Emelkedik a fizikai és a szellemi teljesítő képesség
R
A hormonális rendszer normalizálódik
R
Javul a pihenés az alvás és a regeneráció minősége
R
Csökken a stressz és a külső környezeti tényezők zavaró hatása
R
Szexuális aktivitás megnő
R
Általános egészségi állapot javul

49 éves vagyok és nyáron tfalálkoztam a Csikunggal, amikor elvégeztem az egyes szintű tanfolyamot. A gyakorlatok teljes elsajátításához szükséges volt a tanári magyarázat és a rendszeres gyakorlás. Elmondhatom, hogy mára szépen kialakultak a meditáció közben az érzetek. Mivel hosszan tartó feszültségben éltem szükségét éreztem, hogy emellett Bencze Hajnalka természetgyógyászhoz is forduljak, akit Pali is javasolt. A kezelések és a gyakorlás hatására megszűnt bennem a nyomasztó feszültség és a stresszes élethelyzeteket is jobban tudom kezelni.

Eltűntek a néhány éve jelentkező menstruációs görcseim és a különböző fájdalmaim is. Csikungos lévén mára már önálló gyakorlással meg tudom őrizni hosszútávon az egészségemet.

K. Sz.

egy korábbi tanfolyamunk résztvevője

Kinek ajánlott a csikung?

A Csung Jüan Csikung gyakorlatok életkortól és általános egészségi állapottól függetlenül mindenki számára javasoltak. A cél elsősorban az egészség helyreállítása, megőrzése, és egy olyan szemléletmód, valamint tudás elsajátítása, amely lehetővé teszi a természetes regenerálódási, gyógyulási folyamatok beindulását.

Csak fizikailag egészséges testben valósíthatjuk meg önmagunkat, a betegség azonban gyakran összefüggésben van a megbomlott pszichés egyensúllyal.

A csikung alternatív gyógymódként szolgálja az egészség helyreállítását és ugyanakkor egyfajta szellemi fejlődés lehetőségét is. Az öt elemmel valamint a jin-jang elvvel szoros kapcsolatban levő csikung gyakorlatok célja tehát a test energetizálása, az energiapályák akadálymentessé tétele, és ezáltal a betegséget okozó energiablokkok megszüntetése. A mai kor embere számára gyakori kockázati tényező a stressz, melytől a módszer követésével szintén megszabadulhatunk.

A tökéletes kiteljesedéshez és önmagunk megértéséhez a bennünket körülvevő világot is teljesebben át kell látnunk. Nem elég azonban csak a világ megértése, el kell tudnunk helyezni abban magunkat, és ismerni a vele való kapcsolatunkat. A csikung abban is segítséget jelenthet, hogy egyfajta új gondolkodásmód segítségével sikerüljön rálelni a boldogsághoz és a harmóniához vezető útra.

A csikung tanfolyam elvégzése óta kiegyensúlyozott vagyok, és jól érzem magam. Nagyon ritkán vagyok beteg, legtöbbször csak érzem, hogy van itt valami kezdődő betegség, de aztán nem is fejlődik ki… viszont történtek olyan dolgok, amire nem is számítottam: a visszerek háromnegyed része eltűnt, a kezem már nem hideg. Korábban annyira száraz volt a bőröm, hogy a kézhátam minden télen vérzett. Csak egy gyógyszertári kenőcs szokott segíteni. Az elmúlt télen kenőcs nélkül is rendben volt a kezem, és a hátfájásom is megszűnt.

T-L. H.

egy korábbi tanfolyamunk résztvevője

Miért menjek el?

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a hétköznapokban csak akkor tudunk megfelelően teljesíteni, ha közben nem kell egészségügyi problémákkal küzdenünk…

Ennél azonban jóval fontosabb szerep jut az egészségnek, hiszen kiegyensúlyozottság, harmónia és boldogság sem létezhet egészség nélkül. A hagyományos gyógymódok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hatékonyságuk és kockázatmentességük miatt.

Tipikusan ilyen a Csung Jüan Csikung rendszer, amely az egészség helyreállítása mellett egy teljesebb, boldogabb élet lehetőségét rejti magában.

Mióta a csikungot gyakorlom nyugodtabb, türelmesebb vagyok, pozitívabban állok mindenhez és mindenkihez. Semmilyen komoly egészségügyi problémám nem volt, amikor a csikungra rátaláltam, kivéve az érzékenységet az időjárás változására. Emiatt előfordult, hogy napokig fájt a fejem és a gyógyszer sem segített. Már néhány hónap gyakorlás után kezdtem észrevenni, hogy az időjárás változása egyre kevésbé visel meg.

Ma, amikor már lassan egy éve végeztem el az egyes szintű tanfolyamot és azóta is rendszeresen gyakorlom a csikungot, már észre sem veszem a fronthatásokat. Ez már önmagában is elég indok kellene, hogy legyen a csikung gyakorlására bárkinek, főleg annak, akit szintén megvisel az időjárás változása. A csikung egyik szépsége, hogy az ilyen, hétköznapi ember számára nagyon komolynak tűnő probléma megszűnése, csak egy egyszerű pozitív “mellékhatása” a rendszeres gyakorlásnak.

Árpád

egy korábbi tanfolyamunk résztvevője

Kik vagyunk mi?

Egy házaspár, akik mögött 10+ éves tapasztalat és tudás áll a Csikung területén…

Bencze Hajnalka

“A betegség csak egy állapot, amin tudunk változtatni.”

Torkos Pál

“A gyakorlatok fizikai, energetikai és lelki szinten is olyan pluszt adnak, ami lehetővé teszi, hogy kritikus élethelyzetben is megálljuk a helyünket.”

Bencze Hajnalka vagyok csikung gyógyító, okleveles természetgyógyász. A fülakupunktúrás addiktólógiát Magyarországon végeztem el az Egészségügyi Továbbképző Intézetben (ETI), valamint okleveles biofizikai terapeuta vizsgával és több éves gyakorlati tapasztalattal is rendelkezem. A Csung Jüan Csikunggal 2007-ben találkoztam először, ezt megelőzően különböző területeken dolgoztam.

A csikunggal való találkozásom egészen sorsszerű eseményként lépett be az életembe. Ebben az időszakban egyszerre volt jelen az életemben egy magánéleti válság, valamint az akkori munkahelyemet is elvesztettem. Idővel új munkahelyet találtam, ahol egyszerre ismerhettem meg a csikungot és a jelenlegi férjemet is.

Az ő életében is hasonló időpontban történt változás egy tragikus esemény által, melyben kedvesét vesztette el súlyos betegség következtében, hátrahagyva őt egy 8 hónapos gyermekkel. Pár nap múlva már egymás mellett ültünk a tanfolyamon és a nap végére mindketten tudtuk, hogy nem véletlen a találkozásunk.

A csikung nagy lelki erőt adott nekünk a későbbi nehéz helyzetekben. 2007-től eljutottunk a csikung 4-es szintjéig, majd 2012-ben lettünk Xu Mingtang professzor csikung nagymester személyes tanítványai. A több éves gyakorlásnak köszönhetően megjelentek különböző képességeim, amit elsősorban a gyógyításban alkalmazok. A csikung segítségével megváltoztak az élettel kapcsolatos nézeteim, másképpen tekintek magamra és a többi emberre. Meggyőződésem, hogy a csikung gyakorlásával az ember folyamatosan tanul, fejlődni tud, aminek köszönhetően nem csak magára hat, hanem a környezetére is.

Fontosnak tartom, hogy úgy tudjak segíteni annak, aki hozzám fordul a problémájával kapcsolatban, hogy meg tudja érteni a betegséget, ami kifejlődött benne. A betegség csak egy állapot, amin tudunk változtatni. Ha megértjük a betegséget egyszerre elkezdjük önmagunkat is megérteni, és a későbbiekben már erre tudatosan odafigyelve megelőzhetjük a betegségek kialakulását is. 

Torkos Pál vagyok, feleségem bemutatkozása után magamról néhány szóban. Már fiatalkoromban kapcsolatba kerültem a keleti kultúrával. Középiskolás voltam, amikor egy jóga könyv került a kezembe. Miután olvasni kezdtem, szinte azonnal elkezdtem a gyakorlatokat és nem okoztak nehézséget, még a komplexebb ászanák sem. A jógával való megismerkedés előtt már foglalkoztam karatéval, amit jógával párhuzamosan gyakoroltam.

A középiskolás éveimben tehát nagyon intenzíven foglalkoztam a karatéval és a jógával, és ezzel párhuzamosan igyekeztem a keleti kultúrával foglalkozó könyvek közül is sokat elolvasni. A középiskola elvégzése után (a nyolcvanas évek közepén) beindítottam az első jóga tanfolyamot Nyíregyházán, amire a mai napig büszkén gondolok vissza. Ennek az időszaknak a kötelező sorkatonai szolgálat vetett véget, mert ezeket a gyakorlatokat nem lehetett akkoriban katonaság keretein belül végezni.

A csikunggal akkor ismerkedtem meg, amikor előző párom betegsége kapcsán tapasztaltam, hogy itt valami teljesen más módszerrel történik a gyógyítás, mint amit eddig láttam. Sajnos rajta már nem lehetett segíteni, de tudtam, hogy ezzel a módszerrel nekem dolgom van. 2007-ben, az első tanfolyam elvégzése után megváltozott az életem, mert kaptam annyi erőt és segítséget, hogy újra tudjam kezdeni. Megtapasztaltam, hogy a gyakorlatok fizikai, energetikai és lelki szinten is olyan pluszt adnak, ami lehetővé teszi, hogy kritikus élethelyzetben is megálljuk a helyünket.

Miután feleségemmel közösen elvégeztük a csikung mind a négy szintjét, én úgy döntöttem, hogy ezt a rendszert szeretném minél több emberrel megismertetni. Tanári tanfolyam elvégzése után lettem nemzetközi csikung tanár, és örömmel tölt el, ha azt látom, hogy a tanfolyam elvégzése után jobbra fordul az emberek sorsa. Aki aktívan gyakorol, annál biztosan beindulnak azok az élettani folyamatok, amelyek jobbá teszik a egészségi állapotát és segítenek a lelki egyensúly megtalálásában.

Itt találkozunk!

Helyszín

4400 Nyíregyháza, Krúdy Ház, Shakti Jógastúdió, Szabadság tér 12/b. 3. em. 28.

Email:

tanitas@lelekepito.hu

JÖJJÖN EL ÖN IS A TANFOLYAMRA!

A kétnapos tanfolyam díja: 35.000 Ft (helyszínen fizetendő)
Helyszín: Nyíregyháza, Krúdy Ház, Shakti Jógastúdió

Időpont: 2020. július 18-19 (szombat-vasárnap) 

szombaton  9:00-17:30   –   vasárnap 8:00-16:00

Jelentkezem a csikung tanfolyamra!
Share This